Ingame bedževi su stigli!

Astra Larp Bedž

Dragi igrači,

bedževi su stigli! Upoznajte bedževe. Družit ćete se s njima punih dvanaest dana u listopadu. Odnosno, oni će se družiti s vama – istaknuti na jasno vidljivom mjestu, po mogućnosti na prsima (i nikako na torbi, rukavu ili slično).

Likovi se polako sastavljaju, a ako imate još kakvih promjena u rasporedu, javite što prije!

Do početka larpa (ubrzo…) zamolit ćemo vas da još jednom bacite oko na pravila. Do tjedna u kojem igra počinje u pravilima bi se moglo naći nekoliko sitnih izmjena, tako da ih prelistajte i netom uoči same srijede.

Danas bismo vam željele skrenuti pozornost na dio s mehanikom bedževa, s obzirom da ne želimo nikakve nesuglasice.

Ako nosite bedž i naiđete na igrača koji ga također nosi, ne smijete ga skidati dokle god jedno drugome ne izađete iz vidnog polja. Ovime se nastoje spriječiti situacije poput “On je moj protivnik/neprijatelj/suparnik, ne želim da me sad uhvati pa ću zato skinuti bedž”. Ako nosite bedž u trenu kad vas netko napadne, a vi ga brzo skinete, to nije fer igranje i možete zaraditi opomenu od “Astre”. Ako ponavljate takve stvari, možete i izletjeti iz selekcijskog postupka, odnosno igre.

Ako nosite bedž i naiđete na igrača za kojeg znate da igra “Astru”, ali nema istaknut bedž, i vi ste dužni skinuti svoj i izaći iz ingame statusa – ili se trebate pretvarati da ne poznajete tog igrača. Ovime se omogućava igračima da komuniciraju offgame, te se izbjegavaju neugodne situacije (primjerice, ako se igrač koji je offgame nalazi na radnom mjestu ili u društvu osoba za koje ne želi da znaju da igra pervazivni larp). Nije nam ni na kraj pameti da vam tijekom igre onemogućujemo druženje s prijateljima s larpa.;)

Ako se tijekom trajanja “Astre” budu održavali drugi larpovi na koje namjeravate ići, iz pristojnosti prema vašim suigračima i organizatorima najtoplije preporučujemo da se Astra ne igra na drugim događanjima. Uvijek možete pričuvati bedž u džepu i nastaviti igrati “Astru” nakon što taj drugi larp završi.

Pazite na bedž! Nemojte ga izgubiti jer vam najvjerojatnije nećemo moći dati novi. (Provjerite imate li rupe u džepovima prije nego pokupite početni paket s bedžom 15. listopada.) Izgubite li bedž, možda trajno izgubite i ingame status, odnosno ispadnete iz igre.

Iako svi aktivni igrači larpa Astra imaju bedževe, uvijek se može dogoditi da vam pristupi netko tko zna za agenciju “Astra” i vaš status kandidata, a nema bedž.:) Nećemo to službeno ni priznati niti poreći, ali ako u ovom larpu postoje NPC-jevi, oni neće imati bedževe i na prvi ih pogled nećete moći razlikovati od slučajnih prolaznika koji nemaju nikakve veze s “Astrom”…

Pitanja? Sad već otvaramo službeni mejl, astralarp@gmail.com, skoro češće od privatnih adresa…

Pratite blog. Pazite na bedževe. Budite fer prema suigračima!

Još malo…

Vaše (trajno zaljubljene u shiny, šarene bedževe) GM-ice,

Ivana & Vesna

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s