Larp je gotov – živio larp!

astra larp kraj

Dragi (bivši) igrači,

jučer oko 17:15 sati larp “Astra” je završio! Svi smo skupa odjahali u suton, pridružili se Agenciji “Astra” ili otišli dalje svojim putem. Kroz dvanaest dana jedni smo drugima pomagali da se zabavimo više nego što smo znali da je moguće, lutali gradom u nemoguće doba dana, iskapali opskurne informacije o troje velikana domaće književnosti na nezamislivim mjestima i nadmašivali jedni druge u količini truda uloženog u igru – kao i u špijanju po uličicama.

Od 28 prijavljenih igrača, 24 je na neki način stiglo do kraja igre, od čega četvero s manjim ili većim pauzama u igranju (put izvan grada, nemogućnost sudjelovanja uživo i slično). Troje je igrača igralo aktivne agente “Astre”, jedna je igračica igrala novinarku koja Agenciju istražuje, a ostali su svi bili kandidati za posao u Agenciji. Sedamnaest je likova prošlo selekcijski postupak i dobilo status “agenta-pripravnika” u Agenciji “Astra”, jedan je agent u mirovini vraćen u aktivni status, a novinarka je dobila ekskluzivni intervju s Ravnateljicom “Astre”.

Mnogo se toga može reći o “Astri”, mnogo ćemo toga još reći kroz idućih nekoliko dana, kako polako krenemo postavljati dokumentaciju na ovaj sajt.

Za početak – jedno golemo hvala! Hvala igračima, koji su davali sve od sebe, kroz punih dvanaest dana, kako bismo svi skupa ispričali jednu nevjerojatnu priču, jednom nogom u hrvatskoj povijesti, jednom nogom u špijunskom noiru, jednom nogom u klasičnoj urbanoj fantastici – sve do zaštitnog kruga od soli, u jednoj prilici.

Hvala suradnicima – posebno klubu Booksa, Memorijalnom stanu M. J. Zagorke i Školskoj knjizi, knjižari Arkadija – koje sada konačno možemo navesti u javnosti. Vjerujemo da smo skupa pružili igračima priliku da dožive nešto što u svakodnevnom životu nikako ne bi mogli – uostalom, koliko često dobijete priliku javiti se imenom i prezimenom zaposleniku na pultu na fensi mjestu, ili prošetati Zagorkinim stopama u njenom nekadašnjem uredu, sve u sklopu larpa?

Hvala supporting cast & crewu (zna li itko prihvatljiv prijevod?) koji su se potrudili oko videa koje smo koristili tijekom igre i čajeva koji su igrače iznenadili (uz mnogo drugih stvari) u početnom paketu. Slijedi puni popis – doista vas je bilo mnogo – ali zasad toliko, da znate da mislimo na vas.

Kroz dan-dva izlazni upitnik ide live (bez obzira na kolektivno žaljenje, u njemu neće biti šifri i zagonetki – njih čuvamo za neki iduću igru) te se unaprijed veselimo vašem feedbacku.

Pratite blog (odsad samo ovaj – agencijski sajt je zatvoren jučer, sa zatvaranjem posljednjeg nadzorničkog pokretnog ureda) radi dokumentacije, fotki, postepenog objavljivanja rezultata vaših (na mahove nevjerojatnih) dnevnih zadataka i inih detalja. (Usput, finalizirane dnevne zadatke primamo do daljnjeg – neki od vas već su nam najavili naknadno slanje, hvala!)

Pratite blog – eh – i kako biste doznali za iduće projekte kojima se kao organizatorice planiramo baviti. Iskreno, toliko smo zadovoljne tijekom i ishodima ovog larpa, kao i početnim feedbackom velikog broja igrača, tako da se s još više entuzijazma bacamo na iduće aktivnosti, bile one larp, pervazivne igre ili bilo što slično, što još nismo ni zamislile.

Hvala što ste se uputili prema zvijezdama s nama! Doista ste nam priuštili nezaboravno iskustvo.

Vaše (još uvijek neispavane, igračima i larpom ništa manje oduševljene) GMice,

Ivana & Vesna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s