Prijave za larp “Astra: Apokrifija” u Rijeci

Larp Rijeka
Dragi igrači,

nova godina je došla i prošla, a mi smo bile toliko zauzete planiranjem larpa “Astra: Apokrifija” u Rijeci, da jednostavno nismo stigle otvoriti prijave najavljene za 1. siječnja.

Dakle, stigao je i taj dan, i prijave su ovdje! Prijave su otvorene do subote, 31. siječnja 2015., u 22:13 sati. Vjerujemo da će ovih nekoliko tjedana biti dovoljno da, ako želite, saznate više o larpu “Astra”, da nam se javite e-mailom ako vam možemo što razjasniti, te da se odlučite prijaviti i ispunite upitnik. (U upitniku vam ovoga puta nismo pripremile zagonetke i šifrirane poruke – ali garantiramo da će se one pojaviti u samom larpu.)

Ispunjavanje upitnika računa se kao prijava na larp, traje oko tri minute, te se može obaviti na ovom linku:

“Astra: Apokrifija” održat će se 14. ožujka 2015., u Rijeci, u širem centru grada (pripremite se na nešto više pješačenja) u popodnevnim i ranim večernjim satima. Predviđeno trajanje larpa je oko 6 sati igre, što uključuje početak u zatvorenom prostoru, od čega veći dio igre u “lovu na blago” po gradu, te završno druženje. Sudjelovanje u larpu je besplatno, a za vlastiti budžet računajte piće sa suigračima po završetku larpa i “cvikalicu” prve zone gradskog autobusa po potrebi.

Iako će se larp igrati u Rijeci, nije namijenjen isključivo Riječanima, već svima zainteresiranima. Nažalost, igračima izvan Rijeke ne možemo osigurati smještaj, ali vjerujemo da do 14. ožujka imate dovoljno vremena da se organizirate i javite kolegama larperima i poznanicima u Rijeci i okolici koji bi bili voljni udomiti larpere u posjeti na jednu noć.

Bitno je napomenuti da će likovi biti pregenerirani (dobit ćete ih od organizatorica prije početka larpa), ali svakako nas zanima kakvog biste lika otprilike željeli igrati u ovakvom tipu larpa. Slobodno nam napišite na za to predviđenom mjestu u prijavnom obrascu i detalje nam pošaljite e-mailom, ako imate konkretne želje oko lika. Tijekom siječnja objavit ćemo revidirana pravila Astra larpa prilagođena “Astra: Apokrifiji”, a dotad možete prelistati izvorna pravila ovdje.

Larp “Astra: Apokrifija” zamislile smo tako da bude potpuno prilagođen početnicima, pogotovo s obzirom na to da se u Rijeci neko vrijeme nije mnogo planski larpalo. (Ako ste više zainteresirani za larp u Rijeci, posjetite Facebook grupu i javite se! Ako je ovo vaš prvi susret s larpom, pročitajte više o larpu, te bacite oko na ovaj popis linkova koji smo pripremile za vas: korisni izvori. Larp će biti nešto lakši što se tiče emocionalnog uključivanja igrača, te će naglasak biti podjednako na roleplayu i istraživanju po gradu, bez težih tema.

Nakon isteka roka prijave dobit ćete e-mail s daljnjim uputama za sudjelovanje u larpu “Astra: Apokrifija”. Nekoliko tjedana prije larpa bit će organizirano druženje uz kavu u Rijeci za početnike zainteresirane za larp.

U bilo kojem trenutku slobodno nam se javite mejlom na astralarp@gmail.com – vjerujte nam, ne postoje glupa pitanja o larpu, glupo je ne postavljati pitanja koja vas zanimaju.

Stojimo na raspolaganju! Vaše (ufajući se u dobro vrijeme i brze komunalne radove u Starom gradu) GMice,

Ivana & Vesna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s