Lov na Zagorkino blago u Zagrebu i konvencija PoRtaL3

Zagorkin rođendanDragi igrači i igračice,

drago nam je da vas možemo pozvati na proslavu ovogodišnje, 142. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke, spisateljice koja je svojim djelovanjem inspirirala mnoge, pa i nas – za osmišljavanje i organiziranje larpa “Astra”.

Ove nedjelje, 1. ožujka od 11 do 15 sati, u suradnji s Centrom za ženske studije, u okviru programa Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke i uz potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport, za vas organiziramo lov na Zagorkino blago po centru Zagreba. Za igru se mogu prijaviti samostalni igrači/ce i timovi do tri osobe. Za one koji još nisu posjetili Memorijalni stan, lokacija je Dolac 8 (točno na tržnici) i imate našu najtopliju preporuku – bili vi zaljubljenici u novinarstvo, borbu za ljudska prava u prvoj polovici prošlog stoljeća ili Zagorkine brojne junakinje.

Lov počinje u 11 sati, kada se materijali preuzimaju u Memorijalnom stanu. Nagrade su osigurane za najbrže i najkreativnije, a proglašenje pobjednika održat će se u 15 sati na istoj lokaciji (koju vam, samo ovaj put, nećemo šifrirati).

Prijave za lov na Zagorkino blago dostupne su na ovom linku: https://docs.google.com/forms/d/1QEfvIGwkycuADocMDakFfq9LQ3PDWAQ5Z5i0Y4m2wGM/viewform

Više o igri pročitajte na Večernjaku i stranici Zagorka.net.

A ako ste ovog vikenda više raspoloženi za larp, pridružite nam se na trećoj po redu larp konvenciji PoRtaL, koja se u subotu i nedjelju održava u Kino Klubu Zagreb (Trg žrtava fašizma 14). Program ovog prijateljskog druženja larpera iz Hrvatske i šire regije pročitajte ovdje.

Na PoRtaLu3 igrat će se nekoliko larpova, pa i prvi larp koji smo organizirale, psihološki komorni triler “Koliba”. Ovo će biti šesto igranje “Kolibe”, koja je u prethodnih pet igranja tijekom 2012. i 2013. bila i više nego dobro prihvaćena, te su je igrači koji bi je odigrali nastavljali preporučivati dalje, na naše veliko zadovoljstvo. Više o larpovima koji će se igrati na PoRtaLu možete vidjeti u programu, klikom na sheet Details: LARPs. Obrazac za prijavu za igranje na PoRtaLu pronađite ovdje. Vidimo se u Zagrebu!

Vaše (porazbacane između zagonetki, koordinata i prevođenja likova za “Kolibu”) GMice,

Ivana & Vesna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s