Korisni izvori

Kako biste se imali čime baviti prije početka larpanja, pripremile smo vam niz izvora kroz koje možete saznati više o larpu, pervazivnom larpu, ARGovima i slično. Neki su linkovi namijenjeni početnicima, a neki ljudima koji već svrstavaju larp među svoje velike životne ljubavi (poput organizatorica Astre). Nažalost, svi nabrojani izvori (zasad) su na engleskom jeziku – al’ svi smo mi građani svijeta, zar ne?

ARG (Alternate Reality Game) na Wikipedijilink

Koncept ARGa uvelike je utjecao na nastanak “Astre”, a kako trenutno nije toliko raširen na našim područjima (barem ne javno), i same smo naučile ponešto o njemu tijekom pisanja ovog larpa.

Nordiclarp.orglink 1 (blog) i link 2 (wiki)

Nordic larp je naziv za larp tradiciju koja u posljednjih nekoliko godina jača u Hrvatskoj, a koja će se poprilično moći osjetiti u “Astri”. Nordic larp Wiki odličan je izvor o larpu općenito, pogotovo teorijskom dijelu, kako za početnike, tako i iskusne igrače.

Ten quick tips for your first larplink

U “Astri” nismo očekivale preveć larperskih početnika, ali prošuljala nam se čak trećina od ukupnog broja igrača, na naše zadovoljstvo… u članku jedne od vaših organizatorica pročitajte, onoliko kratko koliko je to uopće moguće, kako se pripremiti za svoj prvi larp. Možda vam nešto od toga pomogne i tijekom vašeg larperskog podhvata.

Skirts ‘n’ Wolves Bloglink

Da ne ispadne da mi ispadamo niotkud, bacite oko i na larpersko-gikovski blog jedne od organizatorica “Astre”, s larperskim temama koje variraju od potpuno početničkih do duboko zahtjevnih.

Diary of a Croatian Larper – link

Za učenjake među nama, jedini aktualni blog koji prati presjek sveukupne larperske scene u Hrvata. Prošli larpovi, budući larpovi, larpovi u regiji – informacije o svima njima, pa i više, pronađite na blogu Crolarper.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s